Varför har den stora mängden data hjälpt digitaliseringen av affärssektorn den senaste tiden?

Business15 Jul, 2021
Varför har den stora mängden data hjälpt digitaliseringen av affärssektorn den senaste tiden?

Mängder av organisationer, företag och myndigheter samlar in stora mängder data varje dag. Detta kan exempelvis vara hur du beter dig på internet, men även grundläggande information som exempelvis din ålder, kön, vart du bor och vad du jobbar med. Denna data används sedan för att ta bättre beslut, exempelvis för vilka produkter som ska produceras, vilka tjänster som ska tas bort eller få vara kvar, tillsammans med massvis med andra saker.

Av den anledningen är det inte särskilt konstigt att data har varit ett stort fokus inom affärsbranschen under den senaste tiden, och kommer förmodligen att ha en stor roll i framtiden.


Stora mängder data inom spelbranschen

Spelbranschen är ett ypperligt exempel på en bransch där stora mängder data driver utvecklingen framåt. Hela bettingbranschen är möjlig tack vare den statistik som finns, vilket gör att spelbolag kan sätta relevanta odds för kommande händelser.

All denna statistik och information används dock även av många personer som spelar hos spelbolagen. Denna information bidrar till bättre beslut för att hitta odds som är logiska ur ett statistiskt perspektiv. Denna statistik används för att skapa UFC betting tips och tips och förslag inom andra typer av sporter.


Vad vi menar med stora mängder data

Med stora mängder data “eller big data” som det kallas på engelska, refererar vi till den stora mängd data som samlas in varje dag. Denna data samlas in av diverse organisationer, myndigheter, regeringar och mer. Nuförtiden är det få organisationer som inte samlar in data om sina kunder eller medlemmar.


Var denna data samlas in

All denna data samlas in genom olika metoder. Våra telefoner samlar in massvis med data genom sociala medier, appar och liknande, något som sedan används för att driva utvecklingen framåt. När du besöker doktorn eller använder din dator samlas det även in stora mängder information om dig, men även när du använder moderna bilar och andra fordon.


Stor mängd data skapar digital utveckling

Den digitala utvecklingen har ökat rejält sedan vi började samla in stora mängder data. Denna data har gett oss många möjligheter vi tidigare bara kunde ha drömt om. Det är tack vare big data som streamingtjänster kan bidra med bra förslag på vad som kan vara intressant för dig, varför det visas relevanta saker i ditt flöde på sociala medier, men även varför läkare numera har lättare för att upptäcka tumörer.

Att hantera all denna data kan dock vara utmanande. Företag och organisationer utvecklar ständigt nya metoder för att hantera och analysera all data på bästa sätt, vilket i sig bidrar till en bättre och mer effektiv digital utveckling. Av den anledningen har det blivit en stor efterfrågan på kompetenta dataanalytiker som kan hjälpa till att utveckla metoder och system för att ta del av all denna information på bästa sätt.

Vi kan i framtiden förvänta oss att all denna data kommer att bidra till massvis med positiva fördelar. Läkare kommer att kunna ställa bättre och säkrare diagnoser, och sjukdomar kommer att vara lättare att upptäcka i tid, tillsammans med en rad andra fördelar.



BACK TO TOP