Entrack i Karlstad AB

  • Verified
    Listing
Company name
Entrack i Karlstad AB
Location
Rådalsvägen 12, 65350, Karlstad, Sweden
View Map
Contact number
+46 54 53 40 50
Website address
Working hours
  • Monday: 07:00 - 17:00
  • Tuesday: 07:00 - 17:00
  • Wednesday: 07:00 - 17:00
  • Thursday: 07:00 - 17:00
  • Friday: 07:00 - 16:00
  • Saturday: Closed
  • Sunday: Closed
E-mail address
Listed in categories
Construction Services
Entrack
Entrack Ab
Entrack Ab Järfälla
Entrack Karlstad
Show more
Entrack Sverige Ab
Location map
Company description
Entrack har en lång historik som leverantör av slit- och reservdelar till entreprenadbranschen. Företaget grundades i Lysvik, Värmland i början av 1970-talet av Boris Nilsson, som började importera bandvagnsdelar från Italien och sälja dem till entreprenörer, först i närområdet men med tiden över hela Sverige. Under andra halvan av 70-talet så startades en verksamhet i Sörbygden, Jämtland tillsammans med Kjell Ohlsson och försäljningen tog fart även i norra Sverige. Ungefär samtidigt så bildades Entrack Norge A/S tillsammans med en norsk entreprenör, Entrack A/S som de heter idag är fortfarande en samarbetspartner men drivs helt i egen regi av sönerna till medgrundaren. Under 80-talet så byggdes verksamheten upp med utökade lagerställen och ledande leverantörer  
Show more från främst Italien till att bli den största märkesobundna leverantören av bandvagns- och slitdelar i Sverige och Norge. Nästa stora satsning för att komma närmre kunderna i Mälardalen med omnejd var när Magnus Nord 1994, efter ett år i Karlstad, slog upp portarna till det nya lagret i Järfälla utanför Stockholm som idag fungerar som företagets huvudkontor. Efter det har lager öppnats i Eslöv, Luleå och senast 2013 i Göteborg. Alla lager drivs av hängiven och kunnig personal som oftast har mellan 10-30 års erfarenhet från branschen.
Under 2008 började en småskalig internationell satsning med öppnande av vårt kontor och lager i polska Wroclaw. Nästa steg var att ombilda vårt tidigare italienska logistikkontor till ett försäljningskontor med Europa som marknad och nyast på Entrackkartan är Tammerfors och Karleby i Finland som öppnade under vintern 2014.

Med världsledande producenter i kombination med egentillverkade produkter är vår målsättning att vara en av de marknadsledande leverantörerna på våra egna marknader och en betydande på övriga. Vi är i en ständig process att tillsammans med våra tillverkare och leverantörer utveckla produkter som leder till ökad produktivitet och lönsamhet för våra kunder.

Reviews

0 Reviews
0.0
 
Write a Review
This company has no reviews. Be the first to share your experiences!

Questions & Answers

Have questions? Get answers from Entrack i Karlstad AB or SwedYello users. Visitors haven’t asked any questions yet.

Verified Business

The accuracy of the company profile for Entrack i Karlstad AB is validated by the company owner, representative, or directory administrator.
Last update on
Registered with us in

Similiar Page for Your Business?
Make sure everyone can find your business online. Create your dedicated company page on SwedYello - it's simply and easy!

List Your Business
BACK TO TOP